Ne propustite!

Posebne ponude i druge uzbudljive vijesti!

Košarica  

Nema proizvoda

Dostava 0,00 €
Sveukupno: 0,00 €

Prati nas..

Doseg vašega električnega vozila, lahko izračunate z pomočjo podatka o energetski zmogljivosti baterije. Ta se meri v vatnih urah (Wh), Za izračun potrebujete napetost v Volt-ih (V) in kapaciteto v Amper urah (Ah). Te pa preprosto pomnožite, napetost z kapaciteto (V x Ah=Wh). Če imate baterijo z 36 volti in 10 Ah ima baterija  360 vatnih ur. Če ste učinkoviti s porabo energije pri električnem kolesu, bo vsak kilometer  na poti porabil okoli 12 vatnih ur brez pomoči poganjanja. Zato boste naredili z 360 Wh okoli 30 kilometrov. Doseg  se lahko zelo razlikuje glede na temperaturo in kje (klanci, makadam) ter kdo (teža,način vožnje) ga vozi.


 

 

 

Baterije so različnih kvalitet (tehnologij). Sestavljene so iz celic katere so lahko cilindrične ali prizmatične. Če so Litij ion tehnologije trajajo dlje, imajo višje število polnilnih ciklov (polnjenj). Cena je vezana  na  vatno uro (Wh).

250 W motor bo porabil 250 vatnih ur v eni uri. Kar pomeni da bo pri polni moči na tistih 360 vatnih ur, deloval  1 uro in 20 minut.

500 W motor bo porabil 360 Wh pri polni moči v manj kot 45 minutah. Če se boste z svojim 500 W motorjem vozili  na pol moči (250 vatov) , boste  enako učinkoviti kot i s 250 W motorjem. Vendar se je veselju razpoložljive električne energije  včasih težko upreti.
Copyright © 2020 HribiTec - Spletna Trgovina. All Rights Reserved. Web Shop